Connect with us

Sport

Astra a bifat primul succes

Published

on

Echipele românești au avut parte de rezultate contrastante în Europa League – o victorie și o înfrângere pentru Astra, respectiv Steaua.

Giurgiuvenii au bifat primul succes din faza grupelor, în fața lui Dinamo Zagreb 1-0, în timp ce Steaua a cedat  în fața lui Aalborg 0-1.

Succesul Astrei a fost extrem de important în clasamentul coeficienților UEFA. Grație acestuia, România și-a păstrat avansul în fața Austriei.

În acest moment, țara noastră este clasată pe locul 15 în acest top, iar dacă va termina sezonul pe această poziție, fotbalul din Liga 1 va avea de câștigat.

Locurile 13-15 asigură prezența a două formații în preliminariile Champions League, dar și trei echipe în preliminariile Europa League, din sezonul 2016-2017. Pentru ocuparea ultimei poziții de acest fel, România este în luptă directă cu Austria, aflată pe locul 16.

Foarte de important va fi meciul din ultima etapă, Salzburg – Astra. În cazul în care giurgiuvenii nu pierd, vor da o mână mare de ajutor la păstrarea locului 15.

Steaua încă nu știe dacă va ajunge în primăvara UEL, însă un succes cu Dinamo Kiev ar fi important din punctul de vedere al coeficienților.

Nouă echipe au obţinut, joi, calificarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, în urma meciurilor din etapa a V-a a grupelor competiţiei, informează site-ul oficial al UEFA.

Cele nouă formaţii calificate sunt Tottenham Hotspur (grupa C), Beşiktaş Istanbul (grupa C), Celtic Glasgow (grupa D), Internazionale Milano (grupa F), Feyenoord Rotterdam (grupa G), Everton (grupa H), SSC Napoli (grupa I), Dinamo Kiev (grupa J) şi Trabzonspor (grupa L).

Anterior mai obţinuseră calificarea echipele FC Salzburg (grupa D), Dinamo Moscova (grupa E), AC Fiorentina (grupa K) şi Legia Varşovia (grupa L).

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: