Connect with us

International

Atacatorul de la New York era căsătorit şi lucra ca şofer pentru Uber. Mesajul găsit în mașină

Uber a confirmat că bărbatul …

Published

on

Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.

Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010. El era din Tampa, Florida.

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan.

Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.

Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.

Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

Anchetatorii au găsit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 11, un bilet în care acesta afirmă că a acţionat în numele ISIS, transmite CNN.

Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a lăsat un bilet în care susţine că a acţionat în numele ISIS.

Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză.

Sursa: News.ro

%d blogeri au apreciat: