Connect with us

Regional

Atelierele Brâncuși la Târgu-Jiu

Pe Digul Jiului, în Parcul Central

Published

on

Programul „Atelierele Brâncuşi”, care are drept obiectiv promovarea operei marelui sculptor în ţară şi în lume, va avea loc în perioada 1 – 31 august, la Târgu Jiu.

Primul eveniment este Simpozionul Internaţional de Sculptură, care reprezintă prima dintre cele două secţiuni ale atelierului, urmând ca a doua, Tabăra Internaţională de Pictură de la Rânca, să înceapă pe 22 august.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc pe 1 august, pe Digul Jiului, în Parcul central care adăposteşte Ansamblul sculptural realizat de Constantin Brâncuşi.

Tabăra Internaţională de Pictură de la Rânca va începe pe 22 august, la Galeriile Municipale de Artă.

Șase artiști s-au înscris la ediția din acest an a competiției. Este vorba de: Antonis Myrodias din Grecia, Chiu Tay-Yang- Taiwan, Katt Latika din India, Nicolae Fleissig-Franța și artiștii români Vlad Ciobanu și Panaite Chifu. Curatorul evenimentului este sculptorul Vlad Ciobanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Atelierul se va închide pe 31 august, ora 14,00, când vor avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziției de pictură și închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă, Strada Traian, nr. 27, parter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d