Connect with us

National

Campanie de mesaje false, în numele ANAF

Published

on

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfăşurare, în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată ”lista entităţilor externe, care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Falsificatorii motivează că ”scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.
În comunicatul remis presei de ANAF, se precizează că instituția ”nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”.
Mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com.
”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!”, trasmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. ”Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, se mai arată în comunicat.