Connect with us

International

Atenţionare de călătorie – Irlanda

Furtuna Jorge

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda, că Serviciul local de meteorologie a emis coduri portocaliu şi galben de vânt pentru Galway, Mayo, Clare şi Kerry.

Vântul va atinge viteze de până la 80 km/h, cu unele rafale severe în regiunile de coastă (viteze de până la 110-130 km/h). Rafalele de vânt pot genera valuri înalte, existând risc de inundaţii în zonele de coastă. Prognoza este valabilă începând cu sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 06:00, până duminică, 1 martie 2020, ora 03:00.

De asemenea, vineri, 28 februarie 2020, va ploua torenţial în Munster, Connacht şi Donegal, cu risc de inundaţii localizate în special în zona Kerry. Alerta este în vigoare pentru intervalul 28 februarie 2020, ora 00.01 – 29 februarie 2020, orele 23:59. Informaţii actualizate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de meteorologie irlandez – http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale traficului aerian. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica informaţiile actualizate disponibile pe site-ul aeroportului – https://www.dublinairport.com/latest-news.

%d blogeri au apreciat: