Connect with us

International

Atenționare MAE

Ministerul Afacerilor Externe atenționează.

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Federală Germania că Asociaţia Verdi a anunţat greva personalului de sol pentru perioada 13 – 14.03.2017, ora 05:00, pentru aeroporturile din Berlin (Tegel şi Schönefeld).
Amânarea şi/sau anularea unor zboruri de pe/spre aceste aeroporturi va duce la anularea şi/sau întârzieri mari şi pentru zborurile de pe alte aeroporturi.

Chiar şi după terminarea grevei, pot exista modificări/restricţii ale circulaţiei aeriene.
Se recomandă ca înainte de plecare să se informeze cu privire la situaţia actualizată a zborurilor.

Cetățenii români care pot fi afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514   şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Berlin: +49 16 090884680.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://berlin.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: