Connect with us

Regional

Atenționări de ploi și inundații

Published

on

brown bare tree

Meteorologii au emis din noul cod roșu de ploi torențiale; vizează acum patru județe din sud vestul țării. Întreaga jumătate de vest a țării și două județe din Moldova sunt avertizate de coduri de vreme instabilă și precipitații.

Cu detalii Alexandra Roșioară de la Administrația Națională de Meteorologie:

Și hidrologii au actualizat codul roșu de inundații. Acesta este valabil până mâine după amiază pe râuri din sud vestul țării. Astfel începând cu ora 14:00 se așteaptă viituri și depășiri ale cotelor de apărare în bazine hidrografice din Timiș, Caraș Severin, Gorj, Dolj și Mehedinți. Totodată se mențin codurile portocaliu și galben de revărsări de apă pentru râuri din jumătatea de vest a țării.

În Mehedinţi, pompierii au intervenit şi astăzi pentru evacuarea apelor din locuinţele oamenilor. A fost inundat şi un drum naţional, după cum relatează corespondentul RRA Mihai Bădescu:

Probleme au fost şi în Dolj. Mai multe localităţi din partea de vest a judeţului au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, anunţă ISU local. Mai multe persoane au necesitat evacuarea.

%d