Connect with us

National

Au fost inregistrate doua decese din cauza virusului gripal AH3

Published

on

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Timiș, nevaccinat împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute, a murit din cauza virusului gripal AH3, a anunțat, ieri, Institutul Național de Sănătate Publică.

Este primul deces înregistrat din cauza gripei în sezonul rece 2021-2022. El a murit pe data de 14 aprilie, însă decesul său a fost anunțat ieri de INSP.

Duminică s-a înregistrat și al doilea deces provocat de gripă: o femeie în vârstă de 78 de ani din Olt, nevaccinată împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute.

Femeia era infectată cu aceeași tulpină a virusului gripal AH3 și a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde era internată de la începutul lunii aprilie.

În Olt, de la începutul anului și până în prezent, au fost confirmate în total 34 de cazuri de gripă, dintre care 30 numai luna aceasta.

Numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat la nivel național, de 14 ori mai mare decât anul trecut, în aceeași perioadă, conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d