Connect with us

Regional

Au fost stabilite cuantumurile pentru ANTZ

Au fost stabilite cuantumurile pentru ajutoarele naționale tranzitorii în zootehnie, pentru schemele ANT 7, ANT 8 și ANT 9.

Published

on

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat cuantumurile  ajutoarelor naționale tranzitorii în zootehnie, pentru schemele ANT 7 – schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte, ANT 8 – schema  decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne și ANT 9 – schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine, după cum urmează:

ANT 7 – 19,2 euro pe tona de lapte livrat;

ANT 8 – 92,45 euro pe cap de animal pe an;

ANT 9 – 5,59 euro pe cap de animal pe an.

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie începe din 10 martie 2017 iar sumele se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Plățile pentru schemele de ajutoare naționale tranzitorii și sprijin cuplat în sectorul zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016.

Ajutoarele Naționale Tranzitorii sunt subvenții de la bugetul de stat pentru care România a obținut acordul de plată din partea Comisiei Europene, cu condiția ca de la un an la altul, să reducă treptat valoarea sprijinului.

ANTZ-urile se achită pentru tot efectivul eligibil din fermă, data de referință pentru acesta fiind data de 31 ianuarie 2013.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: