Connect with us

International

Au început negocierile pentru implemetarea vaccinului rus „Sputnik V”, în UE

Published

on

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a confirmat că a început discuţiile cu producătorii vaccinului rus Sputnik V, ca răspuns la solicitarea acestora.

Aprobarea EMA a fost solicitată, la sfărşitul lunii trecute, de Fondul rus pentru investiţii directe, care finanţează realizarea vaccinului „Sputnik V”. Preşedintele fondului, Kiril Dimitriev, nu exclude posibilitatea ca vaccinul să fie produs, inclusiv în Germania. Ieri, acesta a precizat că preţul, la export, va fi sub 20 de dolari setul de două doze, necesar unei vaccinări, de peste două ori mai mic decât prețurile vaccinurilor occidentale similare.

„Sputnik V”, primul vaccin anti-COVID din lume, omologat oficial, se află, în prezent, într-o etapă avansată a fazei a treia a testelor. Realizatorii vaccinului au anunţat, ieri, că rezultatele celei de a doua analize intermediare, efectuate la 42 de zile, după prima doză de injectare, au arătat o eficienţă de 95%.

În Rusia, vaccinarea în masă a populaţiei, care va fi benevolă şi gratuită, va începe anul viitor, după ce producţia va depăşi două milioane de doze la, sfărşitul lunii decembrie.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: