Connect with us

National

Audieri ale şefului Consiliului Concurenţei în Comisia economică a Senatului

Published

on

Audieri ale şefului Consiliului Concurenţei în Comisia economică a Senatului Senatorii din Comisia Economică îl aşteaptă astăzi pentru audieri pe şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în cazul falimentelor de pe piaţa asigurărilor auto obligatorii, care au urcat preţul poliţelor la valori greu de suportat de majoritartea şoferilor.

Se aşteaptă ca parlamentarii să ceară explicaţii şi să încerce să afle de ce instituţia care se ocupă de concurenţa neloială ar fi permis ca cele două societăţi intrate în faliment să ocupe aproape 80 la sută din piaţă.

Recent, preşedintele Consiliului Concurenţei a transmis că autorităţile ştiau de ani de zile că legislaţia asigurărilor RCA are erori ce au permis unor companii precum City Insurance şi Euroins să funcţioneze şi să profite.


Tot la Senat ar urma să înceapă discuţiile în comisii asupra proiectului de reformă a pensiilor speciale, în contextul în care Comisia Europeană solicită reducerea semnificativă a cheltuielilor publice în acest sistem. Dar recent autorităţile au transmis că o modificare drastică ar putea destabiliza sistemul de securitate naţională. Detalii în relatarea semnată de Iulia Gherman:


Săptămâna aceasta ar urma să aflăm totuşi cît de mult vom plăti pentru poliţele RCA. Subiectul trebuie să fie pe agenda şedinţei guvernului, după cum a promis premierul Nicolae Ciucă.

Trebuia discutat încă de săptămîna trecută, dar ASF a retras în ultimul moment propunerea de plafonare, pentru 6 luni, a tarifelor asigurărilor obligatorii.

A transmis că revizuieşte prevederile după ce asiguratorii au criticat proiectul şi au avertizat că acesta ar putea bloca piaţa RCA. Şi tot după o amînare, în şedinţa executivului ar urma să ajungă, săptămîna aceasta, şi proiectele legilor educaţiei. Relatează Petruţa Obrejan:

%d blogeri au apreciat: