Connect with us

Regional

(Audio) Copiii talentati expun la Muzeul Olteniei

Multe dintre picturi se afla în colecţii particulare ale unor familii importante precum: Clinton, Mubarak, sau a actorul David Hasselhoff.

Published

on

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Ştiinţele Naturii a vernisat ieri expoziţia internaţională itinerantă „Imaginea culturilor tradiţionale din lume prin ochii copiilor” ce cuprinde peste 200 de lucrări din tari precum: Canada, China, Emiratele Arabe Unite, India, Rusia, Maroc, Egipt si Romania.

Tematicile abordate în cadrul expoziţiei, sunt axate pe: dansul și costumul popular, nunta, arhitectura şi ocupaţiile tradiţionale din ţările de provenienţă. Acestea sunt realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, în cadrul Şcolii de Vară organizată de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.

Demarat în anul 2011, proiectul artistic „Concursul internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii”, a fost mediatizat în strainatate si s-a bucurat de un mare succes. Împreună cu elevii săi, profesoara Elena Stoica a fost invitată la CNN de celebrul Red Turner, multe dintre picturile realizate de copii aflandu-se acum în colecţii particulare ale unor familii importante precum: Clinton, Mubarak, sau a actorul David Hasselhoff.  

Muzeograful Lila Gima, din cadrul Muzeului Olteniei: