Connect with us

National

Audio:Rafinăria Petrotel Ploie?ti la un pas de a fi închisă

Published

on

Grupul petrolier rus Lukoil va decide astăzi dacă va închide rafinăria Petrotel de la Ploieşti sau dacă va continua producţia pe platforma prahoveană. Zilele trecute primvicepreşedintele concernului din Rusia a pus procurorilor condiţia ridicării sechestrului instituit pe stocurile şi patrimoniul filialei din România, cercetată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, în caz contrar, rafinăria de la Ploieşti va fi închisă.

Declaraţia responsabilului rus a fost percepută de către procurorul general al României drept o presiune la adresa procurorilor care se ocupă de dosarul Lukoil. Pe un ton extrem de ferm, preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat ieri pe ruşii de la Lukoil că şantajează Guvernul şi procurorii, apreciind că Executivul trebuie să fie pregătit pentru preluarea rafinăriei Petrotel dacă Lukoil o va închide.
[jwplayer mediaid=”92205″]
În replică la declaraţiile preşedintelui Băsescu, premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul analizează implicaţiile pe care le presupune închiderea rafinăriei Petrotel Lukoil de la Ploieşti.
[jwplayer mediaid=”92215″]

%d blogeri au apreciat: