Connect with us

International

Autoritățile din Madrid anunță un lockdown de zece zile în decembrie (audio)

Published

on

Capitala Spaniei se va închide în perioada 4 – 13 decembrie, informează Mediafax.

Guvernul regional din Madrid va închide granițele cu celelalte regiuni ale Spaniei pentru a opri transmiterea noului coronavirus.

Circulația va fi permisă numai din motive de urgență, scrie ANSA, citând El Pais.

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului”, a spus adjunctul ministrului Sănătății din Spania, Antonio Zapatero.

La rândul său, șeful guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, a declarat că autoritățile vor să evite deplasările masive și să dea un impuls pentru reducerea infecțiilor înaintea unei sărbători atât de importante cum este Crăciunul.

Restricţiile nu vor afecta participarea românilor la alegerile parlamentare, susține corespondentul Radio România la Madrid:

Annamaria Damian

Guvernul Spaniei urmează să adopte marţi un vast plan de vaccinare anti-COVID de care va beneficia o mare parte a populaţiei, până în vara viitoare. Potrivit premierului Pedro Sanchez, ţara dispune de o infrastructură logistică importantă pentru distribuirea vaccinurilor. Deocamdată, Spania a raportat peste 15.000 de cazuri noi de covid în ultimele 24 de ore şi 328 de decese, iar măsurile locale de combatere a pandemiei continuă.