DE ACTUALITATE

Autorităţile, în stare de alertă (audio)

Traficul rutier, feroviar şi maritim continuă să fie afectat de ninsori şi viscol în jumătatea estică a ţării. Zeci de trenuri au fost anulate pe diverse trasee din regionalele CFR Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa, iar pe mai multe tronsoane de cale ferată din sud-est sunt restricţii de viteză sau garniturile trebuie însoţite de un plug antemergător care să înlăture zăpada de pe şine. Porturile din Constanţa, Mangalia şi Midia sunt închise.
Nu se circulă pe unele tronsoane din autostrăzile A2 şi A4 şi sunt închise mai multe sectoare de drumuri naţionale din judeţele Constanţa, Galaţi, Iaşi, Tulcea, Vaslui, Buzău şi Brăila.

Autorităţile locale şi naţionale sunt în stare de alertă. La videoconferinţa de ieri cu prefecţii, premierul Sorin Grindeanu a cerut tuturor instituţiilor abilitate să remedieze cât mai rapid problemele apărute din cauza gerului, în alimentarea cu apă, energie electrică şi gaze naturale.


Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor, din cauza coordonării deficitare a activităţilor de deszăpezire.

Gerul şi ninsorile abundente au făcut 2 victime în judeţul Constanţa. O femeie a murit în propria locuinţă, iar o alta a fost găsită fără viaţă pe stradă. Situaţia rămâne critică în zonă, unde drumurile naţionale şi cele judeţene sunt blocate şi mai multe localităţi sunt izolate, fără curent electric şi apă potabilă. Autorităţile locale aşteaptă, astăzi, sosirea unor utilaje tehnice mai performante pentru a putea remedia situaţia.

%d blogeri au apreciat: