Connect with us

International

Autorităţile ruse au decis astăzi transferarea într-un spital pentru deţinuţi a opozantului rus Alexey Navalnâi

Published

on

Autorităţile ruse au decis astăzi transferarea într-un spital pentru deţinuţi a opozantului rus Alexey Navalnâi, după ce apropiaţii săi au spus în repetate rânduri că starea sa de sănătate este critică, iar Uniunea Europeană a avertizat că va consideră autorităţile ruse responsabile pentru sănătatea acestuia. Navalnâi se află în greva foamei din 31 martie, iar unul din asociaţii săi afirmase anterior că nu se aşteaptă la veşti bune.

Statele Unite au avertizat, la rândul lor, că vor exista consecinţe grave dacă opozantul va muri, iar aliaţii săi vor să organizeze ceea ce au numit cele mai mari proteste în istoria modernă a Rusiei. Alexei Navalnîi a intrat în greva foamei în semn de protest că autorităţile nu îi asigură accesul la îngrijirile de sănătate pe care le solicită.

Opozantul a fost încarcerat într-o colonie penitenciară, fiind condamnat pentru că a părăsit ţara şi a încălcat, în acest fel, o condamnare la închisoare cu suspendare. Navalnâi fusese transferat, în comă, în Germania, pentru a fi tratat în urma unei otrăviri cu agentul neurotoxic Novociok.

El a publicat ulterior o înregistrare care ar fi probat că în spatele tentativei de asasinat s-ar fi aflat serviciul rus de informaţii, FSB.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: