Connect with us

International

Avertisment Pentagon: Pe 10 mai, racheta lansată de China se va prăbuși pe Pământ

Published

on

Pentagonul avertizează că racheta chinezească Long March 5B, care urmează să se prăbușească pe Pământ, este extrem de aproape. Coliziunea va avea loc pe 10 mai, dar Statele Unite au anunţat că nu vor doborî aeronava, scrie rfi.fr. Aceasta a dus cu succes un modul pentru staţia spaţială chineză, dar, apoi, a ieşit de sub control şi a ajuns acum până la orbita joasă a Pământului.

„Nu avem în plan distrugerea rachetei în aer. Sperăm că va ateriza într-un loc în care nu va face rău nimănui – în ocean sau într-un loc precum acesta”, a declarat Lloyd Austin, potrivit The Independent.

Organizaţia non-profit „Aerospace” se aşteaptă ca resturile să lovească Pacificul, lângă Ecuator, după ce vor trece pe deasupra oraşelor din estul Statelor Unite.

Beijingul a rupt, în sfârşit, tăcerea şi a oferit detalii despre situaţia aterizării necontrolat: „Din câte am înţeles, acest tip de rachetă adoptă un design tehnic special, iar marea majoritate a dispozitivelor vor arde şi vor fi distruse în timpul procesului de reintrare (în atmosferă n.r.), deci are şanse foarte mici să  provoace daune activităţilor aeriene şi Pământului. Autorităţile competente vor publica informaţiile complete în timp util”, a spus Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, citat de rfi.fr.

Racheta chinezilor nu produce tensiuni doar la nivel politic. În cazul în care nu se va dezintegra în aer, deşeurile pot fi, la rândul lor, dezastruoase pentru natură, atât pentru habitatul oceanic, cât şi pentru animalele de pe uscat.

În luna mai a anului trecut, o altă rachetă a chinezilor a aterizat necontrolat în Oceanul Atlantic.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: