Connect with us

International

Avertismentul Hamas pentru Israel: „Atacul nostru abia a început”. Ce le cer teroriștii israelienilor

Published

on

Hussam Badran, membru al biroului politic al Hamas, afirmă că atacul grupării teroriste asupra Israelului se află abia la început, scrie publicația Times of Israel, citată de News.ro.

Badran a afirmat că atacul, botezat de grupul terorist „Potopul de la Al-Aqsa”, vine după o pregătire atentă menită să surprindă Israelul.

Liderul terorist a spus că această luptă este diferită de toate rundele anterioare de conflict şi a făcut apel la mediatorii arabi să transmită Israelului că trebuie să „părăsească teritoriile ocupate” ale palestinienior. El a adaugat că Hamas nu se aşteaptă ca aceştia să fie mediatori, ci mai degrabă susţinători ai poziţiei sale.

„Noi suntem proprietarii acestui pământ, iar această ocupaţie nu va dura la nesfârşit”, a spus oficialul Hamas.

La fel ca o serie de lideri Hamas care au făcut declaraţii sâmbătă, Badran susţine că atacul este motivat de controlul israelian asupra moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, un punct fierbinte al tensiunilor israeliano-palestiniene.

Moscheea, al treilea loc sfânt pentru musulmani, se află pe Muntele Templului, locul cel mai sfânt pentru evrei, deoarece aici se află templele biblice. Israelul a menţinut mult timp un statu-quo delicat în acest loc, în care evreilor li se permite să vină să-l viziteze în anumite ore, dar nu să se roage. Grupurile teroriste au folosit în mod repetat afirmaţii nefondate privind intenţiile israeliene de a prelua moscheea ca pretext pentru violenţă.

De asemenea, Badran a dat vina pe politicile israeliene din Cisiordania şi pe modul în care sunt trataţi deţinuţii palestinieni.

Atacul surpriză împotriva Israelului a ucis cel puţin 250 de israelieni, inclusiv mulţi civili, şi a rănit peste 1.500 de persoane. Un număr nespecificat de israelieni, vii şi morţi, sunt ţinuţi captivi în Gaza.

Sursa: News.ro