Connect with us

National

Avertizare de calatorie in Ucraina

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Ucraina că, începând de ieri, din cauza unor mișcări de protest civic organizate de cetățenii ucraineni, punctul de trecere a frontierei dintre România și Ucraina de la Sighetu Marmației – Solotvino este închis pentru traficul rutier, fiind permisă doar trecerea pietonilor, scrie Agerpres. În aceeași situație se află și punctul de trecere a frontierei “Ujgorod” aflat la frontiera cu Slovacia.

Potrivit unui comunicat al MAE, organizatorii protestelor afirmă că acestea au un caracter de durată, până când legislația ucraineană privind deținerea și utilizarea autoturismelor înmatriculate în alte state va fi amendată conform dorințelor lor.

Pentru situațiile de urgență, cetățenii români care trebuie să călătorească în/din Transcarpatia pot utiliza punctul de trecere a frontierei Halmeu — Diacovo, care nu este afectat de aceste acțiuni de protest.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.