Connect with us

National

Avertizare meteo!

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată.

Published

on

ploaie(1)

 

În ţară, vin din nou ploile şi se va înteţi vântul.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de duminică după-amiază şi până luni la ora 15:00.
Se aşteaptă ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.
„Instabilitatea atmosferică se accentuiază treptat începând dinstre Vest – Sud-Vest, cuprinde şi centrul ţării şi toată zona montană.
„Aşteptăm din nou adverse ce pot avea chiar caracter torenţial însoţite şi de fenomene electrice de scurte rafale de vânt şi nu este exclus ca izolat să fie şi căderi de grindină în spaţii mai mici, în partea de Est şi Sud-Est a ţării, cel puţin pe parcursul zilei de duminică, acestea urmând să se semnaleze local mai degrabă în prima parte a zilei de luni”, a spus Teodora Cumpănaşu, de la A.N.M.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 mai, ora 15,00 – 11 mai, ora 15,00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta la munte, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului.
Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 de litri/metru pătrat şi, izolat, 30 – 40 de litri/metru pătrat, în special în zonele montane, în Oltenia şi Transilvania.
Sursa: Radio România Actualităţi

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d