Connect with us

Fapt divers

Avionul care a zburat de unul singur cu toți pasagerii de la bord cel mai probabil morți

Published

on

În 1999, un avion a deviat de la traiectoria sa inițială deasupra Statelor Unite ale Americii. Aeronava ajunsese la altitudinea așteptată, însă în loc să întoarcă spre orașul Dallas s-a îndreptat direct spre Canada.

Echipajul nu a putut fi contactat, iar avioane militare au decolat la scurt timp pentru a intercepta „avionul fantomă”. Bineînțeles, toată lumea se aștepta la ce era mai rău.

Totuși, nimeni nu știa la acea vreme că toți oamenii de la bordul avionului erau fie inconștienți, fie morți.

O aeronavă Learjet 35, înregistrată N47BA, transporta persoane destul de importante. A decolat de la Orlando, Florida, în ziua de 25 octombrie 1999, iar printre pasageri se numărau Payne Stewart, o legendă a golfului profesionist din SUA, agentul sportiv Robert Fraley, președintele agenției de golf a lui Stewart, Van Arden, și Bruce Borland, un arhitect de la compania Jack Nicklaus.

Avionul avea, de asemenea, doi piloți, Michael Kling și Stephanie Bellegarrigue, iar zborul avea ca destinație orașul Dallas din Texas. În total, șase persoane s-au urcat la bordul avionului, iar călătoria ar fi trebuit să dureze trei ore.

Ultimul contact cu aeronava Learjet 35

Aeronava a decolat în condiții normale și a început urcarea până la altitudinea de 11.900 de metri deasupra nivelului mării. La 7.000 de metri, pilotul a transmis prin radio că totul decurgea cum trebuie. Totuși, acela a fost ultimul contact cu avionul.

O nouă încercare de contact a fost efectuată șase minute mai târziu, fără răspuns. În următoarele minute, mai multe multe încercări eșuate au început să ridice semne de întrebare, iar avioanele Forțelor Aeriene au pornit în căutarea aeronavei.

Din fericire, un avion F-16 aflat în zonă a încercat să efectueze o inspecție vizuală a aeronavei. Pilotul a concluzionat că avionul nu prezenta avarii și zbura în linie dreaptă, însă nu a putut vedea cabina pentru a verifica echipajul.

Geamurile erau opace, de parcă ar fi fost acoperite de aburi sau gheață.

Un crater uriaș a rămas în urmă, însă nimic din avion

Prim-ministrul canadian Jean Chrétien de la acea vreme avea să recunoască mai târziu, în memoriile sale, că avionul ar fi fost doborât dacă ajungea în spațiul aerian canadian, potrivit IFLScience.

Având la bord necesarul doar pentru patru ore și jumătate de zbor, avionul avea să rămână în curând fără combustibil. Martorii au relatat că aeronava scăpase de sub control, prăbușindu-se cu viteze aproape supersonice.

Avionul s-a prăbușit pe un teren din Dakota de Sud. Un crater uriaș a rămas în urmă după impact, însă nimic din avion.

Așadar, ce s-a întâmplat cu echipajul? În cele câteva minute după ultimul contact, cabina s-a depresurizat. Nu este clar de ce sau cât de rapid s-a întâmplat, însă echipajul nu a mai avut suficient oxigen, astfel că și-au pierdut cunoștința din cauza hipoxiei (lipsa de oxigen).

Timp de aproape patru ore, avionul a zburat pe pilot automat

Atât în evenimentele graduale, cât și cele rapide, de depresurizare, oamenii de la bordul aeronavelor suferă pierderi cognitive și de cunoștință pe măsură ce oxigenul din cabină scade, acesta fiind un posibil motiv pentru care piloții din cazul de față au fost afectați. După aceea, funcția de pilot automat a menținut altitudinea și traiectoria, până când nu a mai putut. Timp de aproape patru ore, avionul a zburat fără să fie manevrat de cineva.

Chiar și până în ziua de astăzi, cauza depresurizării nu este cunoscută, însă înregistrările de pe cutia neagră au indicat că nimeni nu mai era treaz în ultimele minute ale zborului. Este posibil ca toți pasagerii să fi fost inconștienți sau chiar morți după ultimul contact cunoscut.

sursa: descopera.ro

ULTIMA ORĂ

Regional6 ore ago

Și-a recuperat banii datorită unui bărbat din Craiova

Dovada că spiritul civic nu a dispărut, a fost demonstrat de un domn de 58 de ani, din municipiul Craiova....

Info Trafic6 ore ago

Restricții de circulație pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 120 ani de la inaugurarea Parcului Nicolae Romanescu

Primăria Municipiului Craiova anunţă că, pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea a 120 ani de la inaugurarea Parcului Nicolae Romanescu,...

Info Trafic6 ore ago

Restricții de circulație pentru meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani

Primăria Municipiului Craiova anunţă că pentru desfăşurarea partidei de fotbal dintre echipele UNIVERSITATEA CRAIOVA şi FC BOTOȘANI, care va avea...

Sport6 ore ago

Programul meciurilor din etapa 11-a a Superligii la fotbal

Universitatea Craiova va juca duminică, 1 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul ”Ion Oblemenco” împotriva celor de la FC...

International7 ore ago

În Slovacia au loc alegeri parlamentare anticipate

Miza scrutinului trece dincolo de graniţele Slovaciei, în condiţiile în care sondajele dau drept favorit partidul fostului premier Robert Fico,...

National7 ore ago

CCR va discuta pe 18 octombrie sesizarea USR şi Forţa Dreptei cu privire la măsurile fiscal- bugetare.

Curtea Constituţională a stabilit că va discuta pe 18 octombrie sesizarea depusă de USR şi Forţa Dreptei cu privire la...

National7 ore ago

„Cea mai importantă expoziție Brâncuși din ultimii 50 de ani în România” se deschide la Timișoara

Astăzi, 30 septembrie 2023, se deschide, la Timișoara, cea mai importantă expoziţie dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi din ultimii 50 de...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: