Connect with us

National

BAC 2016: A crescut numarul mediilor de 10!

Procentul final de promovare este de 68,1 la sută.

Published

on

Rezultatele de la Bacalaureat 2016, după contestaţii, au fost publicate pe portalul edu.ro. Procentul final de promovare a examenului de Bacalaureat este de 68,1 la sută, după soluţionarea contestaţiilor. Promovarea înainte de contestaţii a fost de 66,7%.

După ce au susţinut probele de la Bacalaureat 2016 şi au primit nota de evaluare, un număr de 44.399 de contestaţii au fost depuse în licee de către absolvenţii de clasa a XII-a.

După soluţionarea contestaţiilor numărul mediilor de 10 obţinute la nivel naţional la Bacalaureat a crescut la 78 faţă de 56 câte se înregistrau înainte de recorectarea lucrărilor.

La sesiunea de bacalaureat din 2016, cele mai multe plângeri au vizat examenul de la proba scrisă de Limba şi literatura română. Astfel, au fost înregistrate 18.466 de cereri de mărire de notă, elevii considerând că există un grad mai mare de subiectivitate din partea profesorilor care-i punctează pentru exprimările lingvistice.

Pe locul doi în topul contestaţiilor s-a aflat examenul la proba obligatorie a profilului, la care au fost depuse 13.430 de cereri, iar la proba la alegere: 12.032 de contestaţii.

Şi notele primite la proba scrisă la limba maternă au suscitat nemulţumire din partea a 471 de elevi de alte etnii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrărilor elaborate la aceste probe.

 

Sursa: Mediafax