Connect with us

Evenimente

Bâlciul de la Polovragi (foto)

Ultimele două zile

Published

on

Circa 700 de comercianţi cu fel de fel de produse și parcuri de distracții sunt prezenţi în târgul de Sfântul Ilie ce se desfășoară în comuna gorjeană Polovragi din județul Gorj.

Mii de oameni participă an de an la bâlciul de la Polovragi, fiind unul cu tradiție. Programul evenimentelor este unul încărcat în ultimele două zile de desfăşurare a petrecerii câmpeneşti. Joi, 19 iulie, de la orele 10.30, a avut loc festivitatea de închidere a taberei de sculptură în lemn „Simboluri dacice în arta lemnului din România”, ediția I-a. Operele realizate de artiștii veniți la Polovragi din toate colțurile țării vor înfrumuseţa de aici înainte platoul din fața Mănăstirii Polovragi.

De la orele 19.00, vor urca pe scena din vatra târgului artiştii Roberta Crintea, Alexandra Bleaje, Cătălin Scuty, Ilie Dură, Adelina Popa și Adrian Băluță, precum și Simona Bîrdăcel.

Vineri, 20 iulie, de la orele 11.00, va avea loc tradiționala sărbătoare pastorală „Nedeia de la Polovragi”, parada portului popular și apoi solistică vocală, instrumentală și dansuri la scenă.

Bâlciul a debutat în data de 11 iulie, odată cu repartizarea terenurilor pentru prestarea de activități comerciale. Și anul acesta sunt circa 700 de comercianți, de la meșteșugari până la marfă second-hand, de toate tipurile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Octavian Dobrișan

 

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: