Connect with us

Regional

Bani de la Guvern pentru localitățile din Oltenia afectate de precipitații

Banii au ajuns și în județele din Oltenia, în funcție de pagubele estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţi.

Published

on

Guvernul a aprobat alocarea a peste 200 de milioane lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a instrastructurii locale afectate de precipitaţiile din ultimele trei luni. Banii au ajuns și în județele din Oltenia, în funcție de pagubele estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţi.

Astfel, Gorjul primește 9,58 de milioane de lei, Vâlcea – 39 milioane lei, Doljul – 642.000 de lei. Pentru Olt se alocă doar 59.000 lei deși în județ au fost probleme din cauza precipitațiilor în 16 localităţi.

Potrivit reprezentanților ISU Olt, în județ au fost afectate de inundații 7.344 de hectare de teren, 1.130 case, peste 500 de automobile și 8 obiective social economice. Localitățile cu cele mai mari probleme au fost Movileni, Rotunda, Bucinișu, Dobreţu, Vulpeni, Bălteni, Colonești, Potcoava, Brastavăţu, Osica de Jos, Valea Mare, Vulturești, Obârșia, Morunglav, Tia Mare și Izbiceni.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: