Connect with us

National

Bani pentru românii din diaspora care doresc să revină și să investească în țară

Published

on

Românii din diaspora, care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere, pot obține finanțare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție, informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Suma maximă – 200.000 de lei – poate fi obținută dacă se vor crea prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time. Aplicanții care își asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în procent de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a accesa programul, în plus față de condițiile standard impuse de procedură (https://bit.ly/3BCYOfh), românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni, până la momentul înscrierii, printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 01 septembrie a.c. Persoanele interesate au la dispoziție și un manual, care cuprinde pașii necesari pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei.

%d blogeri au apreciat: