Connect with us

International

Barack Obama, la Hiroshima, dupa 71 de ani de la bombardamentul nuclear

Președintele SUA, Barack Obama, aflat în Japonia pentru a participa la summitul G7, va face o vizită vineri după-amiază la Hiroshima.

Published

on

Președintele SUA, Barack Obama, aflat în Japonia pentru a participa la summitul G7, va face o vizită vineri după-amiază la Hiroshima, orașul japonez distrus de o bombă atomică americană în 1945, relatează AFP.

Potrivit programului, când se va afla pe vasta esplanadă a Parcului Național al Păcii, președintele american va aduce un omagiu celor peste 210.000 de victime japoneze ale exploziei nucleare, dar și „tuturor morților” în al Doilea Război Mondial.

Născut după 16 ani de la recurgerea la această ‘bombă crudă’, potrivit împăratului Hirohito, Barack Obama ar urma să-și evoce viziunea — exprimată încă din primul an în care s-a aflat la putere — asupra unei lumi fără arme nucleare.

Barack Obama este primul președinte american în exercițiu care vizitează Parcul Păcii. Richard Nixon s-a dus acolo în 1964, înainte de a fi ales președinte, iar Jimmy Carter — în 1984, mult timp după ce părăsise Casa Albă.

 

 

%d