DE ACTUALITATE

Barometru privind starea economiei româneşti

Aproape şase din zece întreprinderi mici şi mijlocii din România mai au fonduri disponibile doar pentru una, cel mult două luni, în timp ce două din zece estimează că banii din firmă le ajung pentru două, până la patru luni.

Potrivit noului barometru realizat de firmele Sierra Quadrant şi Frames, publicat astăzi, al doilea val al pandemiei de Covid şi noile restricţii impuse de autorităţi au afectat şi mai puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor, acolo unde problemele financiare s-au acutizat.

Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au declarat că au ajuns în această situaţie ca urmare a scăderii vânzărilor (peste 60%), accentuării blocajului financiar şi accesului limitat la finanţarea bancară.

Referitor la provocările anului care urmează, antreprenorii s-au arătat îngrijoraţi – în cea mai mare proporţie – tot de efectele pandemiei, apoi au indicat taxele, impozitele şi fluctuaţia cursului leu-euro.

Barometrul privind starea economiei a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 300 de firme din diverse domenii de activitate, de la comerţ, la finanţe, agricultură, energie, confecţii şi IT.

%d blogeri au apreciat: