Connect with us

Evenimente

Beneficiile uimitoare ale uleiului de cocos pentru piele, par si slabit!

Uleiul de cocos a fost subapreciat în trecut deoarece conţine grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate cunoscute de om.

Published

on

Uleiul de cocos este unul dintre puţinele alimente care pot fi clasificate ca „superaliment”. Beneficiile sale includ pierderea în greutate, mai buna funcţionare a creierului sau asigurarea sănătăţii pielii. O caracteristică interesantă a uleiului de nucă de cocos este că poate reduce foamea. 

Uleiul de cocos a fost subapreciat în trecut deoarece conţine grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bogate surse de grăsimi saturate cunoscute de om, aproape 90% dintre acizii graşi fiind saturaţi.

Nuca de cocos este un aliment exotic în lumea occidentală, consumată în primul rând de oameni conştienţi de beneficiile de sănătate ale acesteia. Cu toate acestea, în unele părţi ale lumii nuca de cocos este un aliment pe care oamenii l-au integrat în dietele lor timp de mai multe generaţii. Cel mai bun exemplu de o astfel de populaţie este Tokelauans, care trăiesc în Pacificul de Sud. Ei obţin peste 60% din caloriile lor zilnice din nuci de cocos si sunt cei mai mari consumatori de grăsimi saturate din lume.

Acest ulei nutritiv a fost folosit de secole pentru păr şi compoziţia sa unică de grăsime este deosebit de benefică. Acesta poate fi folosit drept mască de păr sau tratament pentru calmarea firelor rebele. Aceleaşi proprietăţi fac ca uleiul de nucă de cocos să fie deosebit de bun şi pentru piele. Mulţi oameni consideră faptul că acesta este un hidratant natural eficient. Proprietăţile sale naturale antioxidante sunt un ajutor de nădejde în stoparea ridurilor şi iritarea pielii.

Ca mască pentru păr, se folosește extrem de simplu. Numai 2-3 linguri de ulei de cocos topit la bain marie sunt de ajuns pentru a-l intinde pe lungimea părului. Lăsați-l să acționeze pentru cel puțin 30 de minute, apoi spălați părul normal, cu șampon și balsam.

Pentru ten, întindeți uleiul de cocos pe față seara, înainte de culcare. Datorită proprietăților sale nutritive, ulei de cocos combate tenul uscat, ridat si deshidratat.

De asemenea, uleiul de cocos este extrem de benefic dacă aveți buzele crăpate. Se aplică pur și simplu pe buze, ca orice balsam hidratant. Fiind un produs natural, nu provoaca alergii și îl puteți folosi în orice anotimp. Îl puteți pune într-un recipient mai mic și îl puteți purta la voi peste tot, în poșetă.

Când cumpărați uleiul de cocos, asigurați-vă că alegeți unul 100% natural, presat la rece, extravirgin.