Connect with us

Evenimente

„Bijuteria Craiovei”: Parcul se inchide de luni

Ultimele imagini cu parcul inainte de a intra in lucrari de renovare!

Published

on

Parcul „Nicolae Romanescu” se va închide de luni, 19 octombrie, pentru reabilitare. Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, lucrările de renovare includ asfaltarea tuturor aleilor, reabilitarea podului suspendat, precum și a celorlalte podețe, recondiționarea cascadelor, înlocuirea coșurilor de gunoi, a bărilor de fier și a stâlpilor de iluminat. De asemenea,  va fi instalat un sistem de irigare în tot parcul, cișmelele vor furniza apă potabilă pentru vizitatori, iar pentru ca aceștia din urmă să se simtă în siguranță, vor fi instalate 100 de camere de supraveghere. Totodată, craiovenii vor fi încântați să afle că parcul va fi dotat și cu un sistem de internet wireless.

“De luni, 19 octombrie, se închide Parcul Nicolae Romanescu, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, adică până în luna martie. Constructorul Mitliv a cerut acest lucru Primăriei Craiova, pentru a putea lucra concomitent pe toate aleile, astfel încat să poată absorbi cât mai mulți bani europeni. Cetățenii Craiovei sunt asteptați în Parcul Tineretului sau în Grădina Botanică“, a anunţat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, proiectul inițial al parcului va fi păstrat, deoarece reprezintă farmecul locului de relaxare preferat al craiovenilor. Proiectantul francez care l-a conceput a câștigat medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris în 1900.

Parcul Romanescu va fi renovat pentru prima dată de când a fost construit, iar nevoia de reabilitare este vizibilă încă de când pășim pe asflatul crăpat și porțile ruginite ale intrării în parc. Asfaltul pare ciuruit: plin de gropi, spart, pavele lipsă, creând un spațiu nesigur pentru copiii care vin să alerge, să se joace, să meargă cu bicicleta sau cu rolele. De asemenea, aceeași situație se prezintă și la debarcader: scările sunt ciobite, aleea care înconjoară lacul este știrbită, iar „gardul” împrejmuitor este o bară veche și nestabilă din metal, care nu oferă nicio protecție.

Nici drumul spre cuștile animalelor nu este mai presus, aleile arătând de parcă ar fi făcute din frânturi de asfalt. Aceeași problemă apare și la drumul care duce spre Podul Suspendat și Castel: scări înguste și sparte, care îngreunează accesul vizitatorilor.

Cu toate acestea, Parcul Romanescu nu și-a pierdut nicio clipă farmecul, iar odată cu reabilitarea, va deveni un spațiu de relaxare demn de o Capitală Europeană a Culturii.