Connect with us

National

Bilant COVID-19

Published

on

Este o nouă zi cu peste 8 mii de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi foarte multe decese asociate.

Sunt 8 mii 57 de noi infectări şi 390 de decese asociate în doar 24 de ore. La acestea se adaugă şi 5 mai vechi, raportate tot astăzi. Între timp, în Capitală continuă să scadă rata de incidenţă – a ajuns astăzi la 10,8 cazuri la mia de locuitori. Bucureştiul a depăşit pragul de 10 în urmă cu o lună.

Numărul cazurilor noi de covid este în scădere, însă rămâne la un nivel foarte mare, iar situaţia nu va fi mai bună nici în perioada următoare – atrag atenţia specialiştii în sănătate publică. Şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că în spitale vor fi în continuare foarte mulţi bolnavi, iar numărul deceselor asociate infectării cu sars cov 2 va fi ridicat.

Medicii subliniază că doar vaccinarea poate opri pandemia, iar autorităţile continuă campania naţională de vaccinare anti-covid. În Capitală, ca în fiecare sfârşit de săptămână până la finalul anului, are loc o acţiune de vaccinare, în care 8 centre de imunizare rămân deschise până la miezul nopţii .

De ieri dimineaţă, aproape jumătate dintre cei care s-au vaccinat în Capitală au fost la unul dintre aceste centre – mai exact aproape 5 mii 300 de persoane.

%d blogeri au apreciat: