Connect with us

Evenimente

Bilanțul mondial al pandemiei (audio)

Bilanţul real al pandemiei de coronavirus ar putea fi de trei ori mai mare

Published

on

Bilanţul real al pandemiei de coronavirus ar putea fi de trei ori mai mare decât cel anunţat până acum, a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii după ce a analizat creşterea mortalităţii legată direct sau indirect de Covid-19. Datele Universităţii americane de medicină Johns Hopkins arată că până acum s-au înregistrat peste 270 de milioane de infectări şi 5,3 milioane de decese. Statele Unite sunt ţara cea mai afectată, cu aproape 50 de milioane de cazuri înregistrate şi 800 de mii de decese. În acest moment, varianta Delta este cea mai răspândită în Statele Unite, cauzând 99% din infectări, însă se răspândeşte tot mai mult noua tulpină Omicron, care a fost identificată deja în jumătate dintre state.
Omicron provoacă îngrijorare la nivel global şi a fost identificată deja în 63 de ţări. Autorităţile britanice par a fi printre cele mai îngrijorate, iar premierul Boris Johnson a descris răspândirea tulpinii Omicron ca fiind o situaţie de urgenţă. Autorităţile britanice au decis să intensifice campania de vaccinare cu doza booster, care pare să ofere protecţie faţă de Omicron, şi au mobilizat inclusiv militari pentru a putea imuniza cât mai multe persoane. Aura Neag transmite din Londra:

Între timp în Austria, unde autorităţile vor să impună vaccinarea anti-Covid, mii de persoane au ieşit în stradă ieri, în mai multe oraşe, pentru a protesta faţă de acest proiect, dar şi faţă de restricţiile adoptate în ultima vreme. Acestea au fost relaxate uşor începând de ieri, când s-a renunţat la lockdown pentru persoanele vaccinate. Acesta rămâne în vigoare pentru nevaccinaţi.

%d blogeri au apreciat: