Connect with us

National

Biroul Regional OMS pentru Europa se întâlnește în premieră în România

Published

on

modern white car with world health organization flag and sticker

Timp de două zile, Biroul Regional OMS pentru Europa şi România se întâlneşte pentru prima dată în ţara noastră, sub coordonarea Comitetului permanent, al cărui preşedinte este secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat pentru Radio România Actualităţi că Biroul regional cuprinde 53 de state membre din Europa, fosta Uniune Sovietică plus Israel şi doar câteva state sunt reprezentate în Comitetul permanent.

Alexandru Rafila a precizat că acest Comitet stabileşte noi principii de alegere a reprezentanţilor statelor în organismele de conducere ale organizaţiei. Totodată, stabileşte agenda pentru viitoarea reuniune a comitetului regional care va avea loc în luna septembrie sau octombrie şi, de asemenea, se vor discuta informal priorităţile care vor fi dezbătute probabil şi la Adunarea Mondială a Sănătăţii.

Gestionarea urgențelor de sănătate publică rămâne un subiect principal, i-a declarat reporterului RRA Adriana Turea, ministrul Alexandru Rafila:

A consemnat Adriana Turea, Radio România Actualități

Sursă foto: pexels.com