Connect with us

International

Biserica Ortodoxă Rusă: Alla Pugaciova ar trebui să își ceară scuze pentru că a criticat războiul din Ucraina

Published

on

Biserica Ortodoxă Rusă vrea ca Alla Pugaciova, celebra cântăreaţă pop, să-şi ceară scuze, pentru criticile la adresa războiului Rusiei din Ucraina, relatează The Guardian.

Solista rusă, în vârstă de 74 de ani, a părăsit ţara și s-a stabilit în Israel, împreună cu soţul ei, la câteva săptămâni după începerea războiului din Ucraina, relatează News.ro. În septembrie 2022, ea a stârnit un val de reacții, afirmând că soldaţii ruşi mor pentru „obiective iluzorii” şi că ţara a devenit „o paria”. Sugerând chiar autorităţilor ruse să o declare şi pe ea „agent străin” – un statut aplicat deja soţului ei, Maksim Galkin, actor şi comediant.

Alla Pugaciova a revenit în Rusia, în luna mai 2023, pentru a participa la funeraliile creatorului de modă Valentin Iudaşkin, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost văzut sărutându-i mâna. Ulterior, ea a părăsit ţara, dar a revenit, săptămâna aceasta, potrivit agenţiilor de presă ruseşti.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de agenţia de ştiri de stat RIA Novosti, a declarat că ruşii ”care, atunci când au plecat, şi-au insultat poporul sau au făcut declaraţii controversate, ar trebui să îşi ceară scuze”. „Acest lucru este valabil şi pentru Alla Borisovna”, a adăugat oficialul, referindu-se la patronimul Allei Pugaciova.