Connect with us

Evenimente

Blue Air detronează Tarom și devine a doua linie aeriană din România

Iata cine e pe primul loc.

Published

on

Ooperatorul low-cost local Blue Air și linia aeriană națională Tarom pentru a doua poziție în topul transportatorilor aerieni din România. Operatorul low-cost ar putea depăși în premieră în 2016 numărul de pasageri transportați de operatorul național,Tarom, depășit și din punct de vedere al flotei.

Compania aeriană low-cost Blue Air a transportat, în primele şase luni din acest an, 1,42 de milioane de pasageri, cu 82% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, pe fondul introducerii a 25 de noi rute în acest an şi extinderii flotei, arată datele publicate, astazi, de companie.

Potrivit oficialilor Blue Air compania a transportat în 2015 un număr total de 2 milioane de pasageri, cu 400.000 de pasageri sub cel al liniei aeriene naționale. Dacă însă creșterea raportată pentru primul semestru de 82% se va menține pentru tot anul, Blue Air are toate șansele să depășească Tarom ca număr de pasageri transportați. Compania de stat Tarom a trans­portat în primul trimestru din 2016 496.700 de pasageri, trafic în creştere cu 8% faţă de perioada similară a anului anterior, transmite Digi 24.

Blue Air se află într-o competiţie puternică pe piaţa românească a transportului aerian low-cost cu compania ungară Wizz Air care domină piaţa.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: