Connect with us

Fapt divers

BNR lansează o monedă dedicată Mitropolitului Bartolomeu Anania

Published

on

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea Mitropolitulii Bartolomeu Anania, Banca Naţională a României (BNR) lansează luni, 8 martie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Mitropolitului Bartolomeu Anania”.

Potrivit informațiilor furnizate de BNR, aversul monedei redă imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României. Reversul monedei prezintă portretul şi numele Mitropolitului Bartolomeu Anania şi anii între care a trăit acesta „1921-2011”.

Moneda cântărește 31,103 grame, are diametrul de 37 mm, iar tirajul maxim este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare este de 450 lei, fără TVA și include broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. De asemenea, documentele includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. broşura de prezentare.

Monedele din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Mitropolitului Bartolomeu Anania” au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic a noilor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: