Connect with us

Fapt divers

Bradley Cooper va produce o miniserie despre evoluţia grupării teroriste ISIS

Serialul, realizat în colaborare cu HBO, va fi regizat de Tim Van Patten (Game of Thrones, Broadwalk Empire)

Published

on

 

Un apreciat volum despre originile şi evoluţia grupării teroriste ISIS va fi ecranizat de HBO alături de Bradley Cooper şi colaboratorul acestuia, producătorul Todd Phillips (filmele The Hangover ), scrie Deadlline.com. Stilul abordat de scriitorul Joby Warrick în Black Flags: The Rise of ISIS – volum câştigător anul acesta al premiului Pulizer pentru nonficţiune – l-a cucerit pe starul lui The Hangover. El a fost cel care a lansat ideea unei miniserii.

Cartea vorbeşte despre începuturile ISIS, de la o izolată închisoare iraniană, la ramificaţiile din Siria. Se merge, de asemenea, pe urmele unui grup de agenţi internaţionali, a căror misiune este identificarea capilor organizației şi destrămarea acesteia.

În dezvoltarea proiectului va fi implicat şi autorul, pe care Cooper şi Phillips l-au cooptat în echipă, dar care nu va lucra direct la scenariu, această sarcină revenindu-i unui alt autor de succes, Gregg Hurowitz. De regie se va ocupa Tim Van Patten, responsabil de unele episoade ale serialelor Game of Thrones şi Broadwalk Empire.

„Povestea este pe mâini bune. Când scrii un roman de nonficţiune despre un subiect atât de important, eşti flatat atunci când cineva este interesat să îl transforme într-un film. M-am întrebat la început cum vor face acest lucru. […] Am fost însă impresionat de integritatea ideilor lor”, a subliniat autorul pentru agenţia Reuters.

%d blogeri au apreciat: