Connect with us

National

Bucătăria tradițională românească, promovată la Bruxelles

Zacusca cu hribi și ardei copți, salata de vinete si sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roșie.

Published

on

Bucătăria tradițională din România a fost promovată la Bruxelles, într-un eveniment culinar de o înaltă ținută ce a avut loc vineri seara, într-unul din elegantele saloane ale clubului „Cercle Gaulois Artistique et Littéraire”, în organizarea Ambasadei României la Bruxelles, a clubului menționat și a companiei European Artists Management.

Cei circa 160 de invitați — membri ai Guvernului, ambasadori, parlamentari, magistrați, profesori universitari, reprezentanți ai profesiilor liberale, oameni de afaceri, artiști și scriitori din Belgia, au putut degusta produse tradiționale precum: zacusca cu hribi și ardei copți, salata de vinete, sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roșie sau budincă de tăiței de casă cu brânză de vacă și stafide, alături de un pahar de pălincă de pere.

Invitații au fost întâmpinați cu o expoziție de produse tradiționale românești: afumături, cârnați, jambon, brânzeturi, pastramă de curcan, rață și gâscă, mesele având fiecare o tematică reprezentând orașe din România, precum Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Zalău sau Focșani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Agerpres