Connect with us

National

București: De ziua lor, polițiștii și-au etalat noile autoturisme

Published

on

O parte dintre noile autoturisme BMW, cumpărate de Poliția Română de la Automobile Bavaria, au fost expuse, astăzi, de Ziua Poliției Române, în Parcul Herăstrău din București. La eveniment a luat parte și ministrul de Interne, Lucian Bode, care a admirat noile mașini.

Achiziționarea acestor automobile este cercetată de Parchetul Uniunii Europene și DNA, conform Europa Liberă.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, aproape 20 de milioane de euro. Potrivit competențelor, Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, poate cerceta achiziții din fonduri europene, dacă acestea sunt mai mari de 10.000 de euro. Și Direcția Națională Anticorupție (DNA) verifică achiziția celor 600 de automobile, în 2021.

Europa liberă și G4media.ro au semnalat, în septembrie anul trecut, că Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Sindicatul Europol a acuzat o licitație cu dedicație.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat, în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei, desfăşurate de Poliţia Română, pentru achiziţionarea de automobile BMW, şi a subliniat că, dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.