Connect with us

National

Bucuresti FM premiat la Gala Teatrului Excelsior

Radio România Bucureşti fm a primit diploma de excelenţă în semn de recunoaştere.

Published

on

Radio România Bucureşti fm, postul local al Capitalei, a primit diploma de excelenţă în semn de recunoaştere a îndelungatei şi frumoasei colaborare avută de-a lungul timpului cu Teatrul Excelsior, primul teatru apărut în Bucureşti după Revoluţie.

Distincţia a fost acordată în cadrul galei care a marcat cei 25 de ani de activitate ai teatrului şi a fost înmânată de directorul Adrian Găzdaru.

„Mulţumesc pentru că marcaţi un parteneriat firesc între postul public al Capitalei, Bucureşti fm, şi teatru, într-un moment în care şi noi merităm un La mulţi ani! Şi noi împlinim în această primăvară tot 25 de ani de când am apărut în cadrul Radio România. Suntem postul cel mai tânăr şi cel mai dinamic, asta şi datorită colaborărilor pe care le avem cu lumea culturală. Vă invit să păstrăm această relaţie şi pe mai departe şi să fim şi dumneavoastră, teatrele, şi noi, în slujba publicului”, a afirmat în cuvântul de mulţumire Flavia Voinea, managerul postului.

Distincţia a fost oferită şi UNITER, reprezentat de vice-preşedintele Aura Corbeanu. Aceasta i-a propus directorului Teatrului Excelsior să dea sălii de spectacol numele celui care a înfiinţat teatrul – Ion Lucian.

În cadrul ceremoniei, Andrei Pleşu, cel care a semnat în calitate de ministru al Culturii actul care consfinţea înfiinţarea Teatrului Excelsior, a primit titlul de „Societar de onoare”.

Organizatorii au făcut gesturi de reverenţă faţă de oamenii care au fost alături de această instituţie din spatele cortinei, dar şi faţă de managerii celorlalte instituţii bucureştene de spectacol care se adresează celor mici: Felicia Filip – Opera Comică pentru Copii, Lucian Ghimişi – Teatrul Ion Creangă, Călin Mocanu – Teatrul de Animaţie Ţăndărică.