DE ACTUALITATE

BULLIED pe baza sportivă a Colegiului Național Carol I

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Colegiul Național Carol I din Craiova a organizat, duminică, 4 octombrie 2020, începând cu ora 20.00 pe baza sportivă a colegiului,  spectacolul de teatru Bullied.

Spectacolul a fost suținut  de absolvenții Facultății de Litere, Departamentul de Arte din Craiova, promoția 2020, in  regia lui Florin Caracala.

Reprezentaţia se înscrie în proiectul D.J.S.T. Dolj  ”Eu şi Bullyingul”, care are drept scop prevenirea şi combaterea bullyingului în rândul tinerilor. 

Bazat pe cercetarea contextului care constituie miezul spectacolului, BULLIED este un text emoționant, care primește o materializare scenică de calitate, la care contribuie viziunea regizorală semnată de Florin Caracala.

Spectacolul este o scufundare profundă în tiparele violenței și a intimidării școlare. Întâlnim o serie de personaje – victime, agresori, martori, părinți, profesori – ale căror puncte de vedere asupra subiectului se confruntă, se opun, se oglindesc, aruncă lumină asupra acestui fenomen, încercând să evidențieze originile violenței, pentru a o înțelege mai bine, a o defini, a o identifica și, astfel, rup tăcerea care înconjoară acest fenomen.

Bogăția textului ne arată hărțuirea școlară  nu ca un fenomen în sine, izolat, pe care l-am putea trata și apoi eradica în modul unei infecții localizate, ci făcând parte dintr-un întreg, dintr-o societate violentă, care la toate nivelurile practică hărțuirea.

B U L L I E D prezintă o serie de acțiuni fizice, verbale, relaționale și cibernetice ce au loc într-un cadru instituționalizat, într-un context social dificil de evitat, bazat pe un dezechilibru de putere ce are drept consecință crearea unei atmosfere de intimidare. Spectacolul vizează aspecte de discriminare și excludere socială, homofobie, ură rasială, etnie, identitate de gen.

În condiții de luptă cu prejudecăți legate de funcția educației în societate, acest spectacol se instituie ca un nucleu din care se propagă schimbări sociale benefice, concrete, la nivel individual și colectiv.

%d blogeri au apreciat: