Connect with us

Evenimente

Cainele medaliat cu cea mai inalta decoratie militara din lume!

Lucky Lucca si-a pierdut un picior in timpul unei misiuni in Afghanistan, cand o bomba a explodat langa ea.

Published

on

Un câine militar care și-a pierdut un picior în Afghanistan a fost medaliat cu echivalentul Crucii Victoria, cea mai înaltă decorație militară acordată pentru acte de eroism. Lucca este o cățelușă eroină, care a fost grav rănită în timp ce încerca să descopere o bombă.

32DC43D600000578-3524145-image-a-88_1459863631558

Lucky Lucca (Lucca Norocoasa), cum este numită, este un ciobănesc german în vârstă de 12 ani, care a participat la peste 400 de misiuni în 6 ani alături de armata americană, în care a descoperit materiale explozive. De-a lungul carierei sale, Lucca a salvat mii de vieți ale soldaților din trupele aliate, iar în timpul misiunilor la care a participat ea, nu au existat victime umane!

Cu toate astea, ultima ei misiune a fost în martie 2012, când se afla în căutare a peste 13 kg de explozibil improvizat alături de Caporal Juan Rodriguez, în Afghanistan. În timp ce Lucca se afla în căutarea materialului, o a doua bombă a explodat lângă ea, provocându-i, pe lângă puternice arsuri la nivelul pieptului, pierderea unui picior. În mod miraculos, niciun soldat nu a fost rănit în timpul acelei explozii. Lucca este cu adevărat o eroină și o sursă de optimism și inspirație, cățelușa reușind să se vindece în numai 10 zile de la incidentul în care a călcat pe bomba care i-a luat piciorul stâng din față.

32DB63AF00000578-0-image-a-44_1459847331647

Marți, 5 aprilie, Lucca a ajuns din California la Londra, însoțită de fostul ei agentul dresor și actual proprietar, Sergentul Christopher Willingham, pentru a fi medaliată cu medalia PDSA Dickin. Medalia PDSA Dickin a fost instituită în Marea Britanie în 1943 de către Maria Dickin pentru a premia munca și ajutorul animalelor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Medalia PDSA Dickin este cel mai înalt titlu pe care îl poate primi un animal care deservește armatei, fiind echivalentul Crucii Victoria.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: