Connect with us

CULTURAL

”Călătoria lui Dante”, recital, în premieră, al actorului Emil Boroghină

Published

on

Vineri, 28 mai, ora 19.00, la sala „Amza Pellea” a Teatrului Național ”Marin Sorescu”, actorul Emil Boroghină va susține, în premieră, recitalul ”Călătoria lui Dante”, inspirat de Divina comedie, la 700 de ani de când continuă să fascineze iubitorii de literatură din întreaga lume. Scenariul este semnat de Emil Boroghină și Alina Hiristea, regia artistică și ilustrația muzicală –  Alina Hiristea.

Programul Teatrului Poesis, susținut de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova , în parteneriat cu Teatrul Nottara, este dedicat Anului Dante și este inclus în programulZilelor Municipiului Craiova. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de intrare gratuită, pe bază de invitație. De asemenea, toate persoanele care se vor vaccina, în data de 28 mai, la Maratonul Vaccinarii(28 mai-1 iunie), organizat în foaierul Teatrului Național Craiova, vor primi câte o invitație dublă, care se poate ridica de la Agenția teatrală.

„La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /…/: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa ! Recitalul e și o radiografie afectivă.” (George Banu)