Connect with us

Evenimente

Călușul românesc la Caracal

Evenimentul va debuta astăzi după amiază, cu o paradă a portului popular

Published

on

Caracalul devine, la sfârșitul acestei săptămâni, centru cultural regional prin Festivalul internațional de folclor „Călușul Românesc”.

Evenimentul cultural artistic este deja o tradiție, fiind la ediția cu numărul 52, și are loc în această perioadă în cel de-al doilea municipiu al Oltului. Invitate sunt mai multe ansambluri din țară, însă reprezentanții Centrului Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, spun că în spectacol vor fi și formații din străinătate, respectiv din Bulgaria și Serbia.

Evenimentul va debuta astăzi după amiază, cu o paradă a portului popular pe traseul Lidl – Calea București – Piața Agroalimentară și Platoul Administrativ, apoi Teatrul de Vară va deveni gazdă pentru concursul călușăresc și spectacole folclorice.

Sâmbătă, începând cu ora 11:00, în Parcul „Constantin Poroineanu” Caracal au loc ateliere de dans cu ansamblurile invitate, iar ziua se încheie tot la Teatrul de Vară cu concurs călușăresc și spectacol folcloric.

Duminică, a 52-a ediție a Festivalului „Călușul românesc” se încheie cu demonstrații de dansuri populare și călușărești cu ansambluri din județul Olt. Gala Laureaților va fi la Teatrul de Vară începând cu ora 19:00.

Aici, în ultima zi a evenimentului, pe 11 iunie, vor ajunge prin cartiere și cetele de călușari implicate în Festivalul „Călușul Oltenesc”. Ultima zi a acestei ediții de festival coincide cu ultima zi a celei de-a treia ediții a Festivalului „Călușul Oltenesc”, când zeci de cete de călușari din județ vor colinda pe străzile Caracalului. Sub titulatura de „Călușul prin cartiere”, duminică, 11 iunie, cu începere de la ora 10:30, vor avea loc demonstraţii în mai multe zone din oraș. Organizatorii mai spun că pe durata festivalului călușăresc de la Caracal, în proximitatea Teatrului de Vară, va avea loc și Târgul Romanațean al Meșterilor Populari.