Connect with us

National

Camioanele aşteaptă ore în şir pentru a intra în România din Bulgaria

Published

on


Camioanele aşteaptă ore în şir pentru a intra în România din Bulgaria, Moldova şi Ucraina, blocând activitatea transportatorilor români, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.

Potrivit sursei citate, în punctele de trecere a frontierei cu aceste state, s-au format cozi de până la 20 km. La această oră, şoferii de camioane aşteaptă între una şi două ore pentru a intra în ţară pe la Isaccea, Galaţi şi Siret, şi între şase şi nouă ore la Calafat, Negru Vodă şi Albiţa.

Pe sensul de ieşire din ţară, transportatorii aşteaptă între una şi două ore la Calafat, Galaţi şi Sculeni, iar în vămile Giurgiu, Isaccea, Albiţa, Siret şi Halmeu, timpii de aşteptare oscilează între şase şi doisprezece ore.

În aceste condiţii, transportatorii solicită măsuri urgente ale autorităţilor, pentru reducerea timpilor de aşteptare, ca extinderea numărului de benzi de control pentru fiecare sens de circulaţie, şi dimensionarea corectă a personalului vamal şi a procedurilor de lucru.

foto: arhiva