Connect with us

Regional

CAMPANIA NAȚIONALĂ A POȘTEI ROMÂNE – „DEMNITATE ȘI CURAJ”, PREZENTATĂ LA CRAIOVA

Published

on

Astăzi, la sediul Sucursalei Regionale de Poștă Craiova, a avut loc evenimentul de lansare a colecției unicat: „Demnitate și Curaj”, a celor 100 de cărți poștale, în cadrul campaniei Poștei Române. Cărțile poștale redau chipurile eroilor din rezistența anticomunistă.

Prin campania intitulată: „Demnitate și Curaj”, reprezentanții Poștei Române și-au propus să aducă un omagiu românilor care au avut curajul să sfideze regimul comunist și să lupte pentru drepturile lor. Colecția de 100 de cărți poștale se împarte în două categorii – colecția: „Chipuri ale rezistenței”  și colecția: „Eroi anonimi”. Doru Câplea, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Craiova.

Totodată, prin acest eveniment este marcat și Centenarul Monica Lovinescu, „Vocea Demnității” de la Radio Europa Liberă. Mihai Firică, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova.

Insert –  Mihai Firică – președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova

În colecția celor 100 de cărți poștale, din cadrul campaniei Poștei Române, sunt amintiți și 5 olteni care au luptat împotriva regimului de la acea vreme. Lect. univ. dr. Mihai Ghițulescu, istoric.

Redactor: Claudiu Vasile

%d blogeri au apreciat: