Connect with us

Evenimente

Campanie anti-alcool

Expunerea prenatală la alcool poate produce efecte iremediabile asupra sănătăţii şi dezvoltării fizice şi psihice a copilului.

Published

on

           Direcţia de Sănătate Publică Dolj desfăşoară în această lună (iulie) o amplă campanie împotriva abuzului de alcool. Obiectivul este de a responsabiliza viitoarele mămici asupra riscurilor pe care le are consumul de alcool în timpul sarcinii. Mesajul-cheie pe care campania doreşte să îl transmită populaţiei este acela că „expunerea prenatală la alcool poate produce efecte iremediabile asupra sănătăţii şi dezvoltării fizice şi psihice a copilului”.

Conform estimărilor prezentate de autorităţile sanitare, în România mor anual peste 17.000 de oameni din cauza consumului de alcool, iar peste jumătate dintre aceştia mor în perioada activă a vieţii lor (între 20 şi 64 de ani). Mortalitatea la vârsta adultă, atribuită consumului de alcool este de trei ori mai mare la bărbaţi şi de 1,5 ori mai mare la femei, în România, comparativ cu UE 15 (statele membre până în 2004).

Campania DSP Dolj se desfăşoară în parteneriat cu cabinetele de medicină de familie, autorităţile publice locale, reţeaua de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, Crucea Roşie Dolj, Asociaţia pentru Sănătatea şi Educaţia Familiei, Societatea Studenţilor Medicinişti şi Europrotector.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: