Connect with us

International

Campaniile de vaccinare se extind în ţările lumii

Published

on

Campaniile de vaccinare se extind în ţările lumii, iar numeroase seruri din China sau Rusia sunt aprobate şi de alte ţări. Ungaria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană, care a autorizat vaccinul chinezesc Sinopharm, fiind deja folosit serul rusesc Sputnik.


În faţa răspândirii noilor tulpini, autorităţile sanitare mizează şi pe testarea masivă a populaţiei, care ar putea permite revenirea la o viaţă normală şi reluarea activităţilor economice. Germania a aprobat trei kituri de testare la domiciliu, în cadrul strategiei concepute de Ministrul Sănătăţii.

În Austria, autotestele sunt deja utilizate în şcoli şi vor deveni disponibile pentru publicul larg în farmacii, în regim de gratuitate, începând de săptămâna viitoare. În Anglia, echipe de voluntari şi de poliţişti merg din casă în casă, pentru a le înmâna kituri de testare COVID-19 rezidenţilor, încercând astfel să limiteze răspândirea variantei din Africa de Sud.

Israel, ţara în care campania de vaccinare are cel mai mare succes de pe glob, peste 33 la sută din populaţie a fost imunizată până acum cu ambele doze. Aflăm mai multe de la corespondentul nostru la ierusalim, Dragoş Ciocârlan:


În schimb, peste o sută de ţări ale lumii NU au primit nici măcar o doză de vaccin – atrag atenţia preşedinţii Argentinei şi al Mexicului, care solicită intervenţia Naţiunilor Unite, astfel încât vaccinarea să ajungă şi în statele sărace.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: