Connect with us

Fapt divers

Când se va naște primul bebeluș în spațiu

Published

on

Când primul bebeluș se va naște în spațiu va fi o etapă la fel de importantă ca primii pași ai omenirii din Africa, spun cercetătorii. Un astfel de eveniment ar marca începutul unei civilizații multiplanetare pentru specia umană.

Până nu demult, doar guvernele lumii au lansat în spațiu sateliți și astronauți în orbită.

Dar asta se va schimba curând, mai multe companii private se pregătesc să ducă oamenii în spațiu și este inevitabil că în viitor vom vedea și primul bebeluș care se va naște în spațiu.

Startup-ul olandez numit SpaceLife Origin vrea să trimită o femeie gravidă pe orbită pentru a naște. Este o poveste interesantă, dar sunt foarte multe obstacolele juridice, medicale și etice.

O altă companie, numită Orbital Assembly Corporation, intenționează să deschidă un hotel de lux pe orbită în 2027 numit stația Voyager.

Planurile actuale arată că va avea 280 de invitați și 112 membri ai echipajului, cu designul roții rotative care oferă gravitație artificială. Dar acest proiect va necesita multă muncă și mulți bani.

Estimarea profesorului Chris Impey de la Universitatea Arizona ne arată că nașterea primului bebeluș în spațiu ar putea avea loc în 2040.

Acesta ar putea avea cetățenia părinților săi sau se poate naște într-o clădire a unei corporații și poate fi apatrid. Însă cu siguranță va fi primul cetățean al galaxiei.

sursa: yoda.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: