Connect with us

Evenimente

Capcane pentru turisti – Episodul 1

Mergeţi în vacanţă? Aflaţi de aici cum vă puteţi feri de capcanele hoţilor din Paris. Metoda „Inelul de aur şi bandana norocoasă”.

Published

on

Paris, Franţa – Inelul de aur şi bandana norocoasă

Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, iar mulţi dintre turiştii ce vizitează Hexagonul aleg să vadă romanticul Paris. Acest număr mare de turişti este dublat, însă, de o populaţie proporţional numeroasă a celor ce vor să profite de pe urma lor.

Una dintre metodele clasice de păcălire este cea a inelului de aur. Plimbându-vă pe străduţele pariziene, veţi vedea cum o fată în haine sărăcăcioase descoperă, mergând în faţa dumneavoastră, un inel. Bucuroasă, vi-l va arăta, spunând că e ziua ei norocoasă. În acest moment ar trebui să o felicitaţi şi să mergeţi mai departe. Altfel, fata va încerca să vă dăruiască inelul, spunând fie că religia ei nu-i permite să poarte bijuterii. Evident, apoi o să vă ceară o mică sumă de bani ca să se hrănească. Dacă aţi făcut greşeala să acceptaţi inelul (şi să-i daţi bani), veţi descoperi apoi că este, desigur, doar o tinichea.

Un alt truc folosit pentru a smulge bani de la turişti este brăţara magică. Bărbaţi, de obicei de origine africană, vor începe să vă lege pe braţ o brăţară textilă, spunând că vă va purta noroc în viaţă, vă va proteja de spirite şi alte poveşti similare. La final, după ce au legat-o strâns, vă vor solicita o sumă considerabilă pentru efortul lor. Una din zonele în care operează aceştia este Sacre Coeur, aşa că fiţi vigilenţi şi refuzaţi-i cu un simplu „non, merci” în caz că vă abordează.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: travel.descopera.ro