Connect with us

Regional

Casa Hagiescu-Miriște va fi reabilitată

Un important imobil monument istoric din Caracal, Casa Hagiescu-Miriște, va intra într-un amplu proces de modernizare și reabilitare

Published

on

WebDesk

Un important imobil monument istoric din Caracal, Casa Hagiescu-Miriște, va intra într-un amplu proces de modernizare și reabilitare, după ce autoritățile locale au făcut pași concreți pentru realizarea acestui proiect de suflet pentru urbe.
Aflată într-un avansat grad de degradare, Casa Hagiescu–Miriște va fi transformată într-un muzeu de etnografie, investiția fiind una care se va realiza cu fonduri europene.
Edilii din Caracal spun că au semnat deja contractul de execuție a lucrărilor și speră ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie emis și ordinul de începere a acestora.
Autoritățile locale s-au arătat încântate de această reușită și împărtășesc cu concitadinii lor bucuria unui moment care îi apropie de punerea în execuție a unui proiect important pentru comunitatea din Caracal: Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Muzeului de Etnografie Hagiescu–Miriște, un important obiectiv cultural-turistic din urbe. Aceștia estimează ca până la finalul lunii să poată emite și ordinul de începere al lucrărilor.
Cu o valoare totală de peste 6.000.000 lei, din care circa 5.900.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, proiectul are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2022.
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: